1 iunie 2011

Despre pietrele semipretioase - partea a doua

       Labradoritul

       Labradoritul este o piatra ce are culoarea de baza gri inchis fumuriu, dar care, privita din anumite unghiuri, este iridiscenta, cu o fascinanta stralucire metalica. Numele pietrei vine de la peninsula Labrador din estul Canadei unde a fost descoperita prima oara in anul 1770. Depozite de Labradorit au mai fost gasite in Australia, Finlanda, Madagascar, India, Mexic.
       Labradoritul este considerat o piatra a puterii care iti permite sa treci peste iluzii si sa iti vezi adevaratele vise si teluri. Se crede ca te elibereaza de stres si depresii inlocuindu-le cu entuziasmul si increderea in sine.

       Ametistul

       Ametistul face parte din familia cuartului, fiind cel mai pretios, iar culoarea lui este data de prezenta fierului. Deoarece violetul este considerat culoarea roialitatii, Ametistul s-a bucurat de o importanta istorica, fiind un semn al puterii. Poate fi regasit in bijuteriile Coroanei Britanice si ale regalitatilor egiptene, fiind totodata piatra preferata a Bisericii Crestine care o numeste "piatra episcopilor".
       Cele mai importante depozite se gasesc in Brazilia, Bolivia, Canada, India, Madagascar, Mexic, Rusia, Sri Lanka, SUA, Uruguay.
        Ametistul este piatra celor nascuti in februarie si era asociat in antichitate planetei Neptun.

       Calcedonia 

       Calcedonia este tot un cuart ale carui cristale sunt prea mici pentru a fi vazute cu ochiul liber. Culorile sunt variate si difera in functie de tipul de incluziuni metalice pe care le contine: fier, nichel, cupru sau titan.
       Numele ei vine de la portul vechi Chalcedon din Turcia. Depozitele sunt raspandite pe aproape toate continentele: Africa, Australia, America de Sud, America de Nord, Asia.
       Este piatra celor nascuti in luna decembrie.








2 comentarii: